Te bekijken in de SlimoTheek.

Deze producten worden niet uitgeleend. U kunt ze bekijken in de SlimoTheek.

Seki eenvoudige afstandsbediening

Afstandsbediening Seki Easy

De Seki Easy afstandsbediening is speciaal ontworpen voor mensen die graag een eenvoudige afstandsbediening voor hun radio of TV, of voor de digitale radio/tv-ontvanger willen. De afstandsbediening heeft grote knoppen en symbolen. De afstandsbediening kan één apparaat bedienen.

Alarm via Nest Slimme Rookmelder

Nest slimme rookmelder

Deze slimme rookmelder van Nest geeft ook een alarmsignaal op bijvoorbeeld de smartphone van iemand die dichtbij woont. Zo wordt, in geval van brand, ook iemand gewaarschuwd die kan helpen de bewoner in veiligheid te brengen. Er is tenminste één rookmelder op elke verdieping nodig.

Treklamp

Deze lamp hang je eenvoudig op aan het koordje. Handig in ruimtes waar geen stroom voorhanden is. Bijvoorbeeld in de kelder, het tuinhuisje of in de tent! Om aan of uit te zetten trek je aan de lamp tot de ‘klik’. De lamp werkt op batterijen.

Automatische raamopener

Je kan klap- of kiepramen die lastig te bereiken zijn met een afstandsbediening openen. Handig, want op een stoel klimmen is niet verstandig. De raamopener werkt op batterijen.

Postopvangbak of zak

Een postopvangbak of zak voorkomt stapels post die de deur blokkeren. Je hoeft niet meer te bukken om de post op te rapen.

Oplaadbare LED zaklamp

Deze zaklamp hangt in het stopcontact en geeft continu een klein blauw lichtje waardoor hij ook in het donker gemakkelijk te vinden is. Neem hem uit de houder en de lamp geeft meteen een helder licht om veilig je weg te kunnen vinden in huis. Handig voor naast het bed, in de kelder, of als de stroom uitvalt.

Bedlamp

Wanneer je ’s nachts uit moet voor bijvoorbeeld toiletbezoek is het fijn om niet meteen een felle lamp aan te doen, maar toch goed en veilig je weg te kunnen vinden. Deze verlichting werkt op stroom en reageert op beweging en gaat alleen aan als het donker is in de kamer. Het licht is zacht en komt vanonder bijvoorbeeld je bed vandaan om zo alleen uw looproute te verlichten en niemand anders onnodig wakker te maken.

Koolmonoxidemelder

Koolmonoxide is een giftig gas dat ontstaat door onvolledige verbranding en wordt zeer snel opgenomen in je bloed. In onvoldoende geventileerde ruimtes is de kans om een koolmonoxidevergiftiging op te lopen extra groot. In ruimtes waar een geiser, cv-ketel, een kachel of open haard is wordt een melder aangeraden. Koolmonoxidemelder op de juiste plek plaatsen? www.brandweer.nl.

Google Nest Hub Chalk

De Google Nest is een digitale assistent die je met spraak kan bedienen. Het beantwoord je vragen over het weer, het nieuws, de reisafstand en nog veel meer. Het scherm biedt de mogelijkheid om foto’s en video’s te tonen. De Google Nest is handig voor mensen die een tablet of laptop lastig vinden om te bedienen.

Daarnaast kan het bijdragen aan comfort en gemak in het huis. Dat komt doordat je via de Google Nest bijvoorbeeld slimme lampen en een slimme thermostaat kunt bedienen.

Deurbel met flitslamp

Een deurbel die naast geluid, ook met een flitslicht aangeeft dat er aangebeld wordt. Handig wanneer niet iedereen in huis de deurbel goed kan horen. De ontvanger met flitslicht is verkrijgbaar voor in het stopcontact, of in een losstaande uitvoering op batterijen.

Deurbel met camera

De Alecto ADI-250 is een digitale deurbel die in verbinding staat met een intercom. De deurbel heeft een ingebouwde camera, waardoor je op de intercom direct ziet wie er voor de deur staat. Dankzij infrarood is dit ook in het donker mogelijk. De intercom beschikt over een 3,5 inch kleurenscherm. Je sluit de deurbel gemakkelijk aan op de bedrading (voeding) van je huidige deurbel. Daarnaast is deze ook te gebruiken op batterijen.

Esky sleutelvinder

Sleutelvinder

Deze draadloze sleutelvinder is handig voor iedereen die zijn belangrijke spullen even niet kan vinden. Je maakt de ontvanger vast aan bijvoorbeeld je sleutels. Je drukt op de knop van de zender zodat je kan horen waar je sleutels zijn. De elektronische sleutelvinder bestaat uit 1 zender en 6 ontvangers. De zender heeft een bereik van ongeveer 40m.

SassCup

De SassCup is een drinkbeker voor mensen met trillende handen. Je kan het oor gewoon vastpakken of over de hand klemmen en zo de beker gemakkelijk vasthouden en eruit drinken. Je drinkt door de gaatjes aan de zijkant. Een los inzetstuk zorgt ervoor dat de vloeistof niet over de rand van de beker klotst.

De SassCup is ontwikkelt door studenten van de Friese Poort in samenwerking met mensen met Parkinson en ZuidOostZorg.

Druppelbril voor mensen met oogklachten

Druppelbril

De druppelbril is bedoeld voor mensen met oogklachten. Het kost vaak veel moeite om zelf de ogen op de juiste manier te druppelen. Deze bril is bedoeld om dit gemakkelijker te maken. Alle gangbare maten flesjes passen in de bril en zitten stevig vast.

Medido Medicijndispenser

Medicijndispenser Medido

Een automatische medicijndispenser helpt je herinneren om op het goede moment de juiste medicatie in te nemen. Wanneer dit vergeten wordt, komt er een signaal bij de thuiszorg om je eraan te herinneren. Met de Medido ben je zo zelfstandig mogelijk en hoeft de thuiszorg minder vaak bij je langs te komen.