Qwiek.snooze

De Qwiek.snooze is een slim muziekkussen dat onder het eigen hoofdkussen gelegd kan worden. Het kussen speelt ontspannende muziek en ondersteunt bij het inslapen. Het muziekkussen wordt vaak ingezet bij ouderen met dementie. Het muziekkussen kan gevuld worden met muziek naar keuze en wordt bediend met 3 knoppen.

Kijk in de SlimoTheek

Extra informatie
Categorie

Veilig & Gezond, Vergeetachtigheid

Lokatie

Noardeast Fryslân, Ooststellingwerf, Smallingerland

Categorie

Veilig & Gezond, Vergeetachtigheid

Lokatie

Noardeast Fryslân, Ooststellingwerf, Smallingerland

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

De Qwiek.snooze werkt zo:

De Qwiek.snooze is een slim muziekkussen dat speciaal is ontwikkeld om mensen met slaapproblemen met behulp van ontspannende muziek te ondersteunen bij het in slaap vallen. Het kussen kan ook worden gebruikt bij de door Vilans erkende muziekkusseninterventie en individuele muziektherapie bij dementie of mensen met een verstandelijke beperking.

Om de inzet voor ouderen met dementie in zorginstellingen mogelijk te maken moet een muziekkussen voldoen aan een groot aantal voorwaarden. De Qwiek.snooze is met deze voorwaarden in het achterhoofd samen met muziektherapeuten ontwikkeld en biedt daarom veel voordelen t.o.v. een standaard muziekkussen.

De voordelen van Qwiek.Snooze

Het doel van dit slaapkussen is beter slapen door eenvoudige muziekinterventie. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat het inzetten van muziek tijdens het inslapen met behulp van een muziekkussen heel goed werkt bij nachtelijke onrust. Ouderen met dementie hebben vaak last van agitatie in de avond en nacht, met als gevolg nachtelijk dwalen, roepgedrag of desoriëntatie. Een persoonlijke muziekbeleving zorgt voor een vertrouwde beleving, wat rustgevend werkt en kan leiden tot een meer ontspannen en verbeterde nachtrust. Met het afnemen van de onrust zoals roep- en dwaalgedrag tijdens de nachtelijke uren wordt ook het zorgpersoneel ontlast.

Gemakkelijk te bedienen

Het muziekkussen is eenvoudig te bedienen met slechts 3 knoppen en de handzame muziekmodules. Je kunt de muziek via usb-stick afspelen of streamen via een tablet of telefoon met bluetooth verbinding. Met de Qwiek.snooze App kunnen zorgverleners het kussen zelfs eenvoudig op afstand bedienen. Daarnaast kan de Qwiek.snooze met sensoren ook ondersteunen bij het tijdelijk monitoren van het effect van interventies of gebruikt worden voor andere onderzoeksdoeleinden.

Rustgevende muziek onder je eigen hoofdkussen.

Mensen zijn gehecht aan hun eigen hoofdkussen. De Qwiek.snooze wordt daarom onder het persoonlijke hoofdkussen gelegd om het vertrouwde gevoel bij het slapen te kunnen behouden. Daarmee is ook het hygiëneprobleem opgelost dat vaak speelt bij andere muziekkussens als gevolg van gebruik door verschillende personen.

Inzicht in slaapgegevens voor een betere slaaphygiëne

De Qwiek.snooze app geeft inzicht in de slaapgegevens van een cliënt. Je kunt bekijken hoeveel onrust een cliënt heeft ervaren tijdens de afgelopen zeven nachten. Er is ook een start gemaakt met een wetenschappelijk onderzoek om met de Qwiek.snooze te bepalen of iemand slaapt of wakker is. Dit zal nog meer inzicht kunnen geven in de slaapproblemen van een cliënt en het verschil dat de Qwiek.snooze kan maken om de slaap te verbeteren.

Voor een handleiding van de Qwiek-snooze in pdf:

Klik hier

 

 

De Qwiek.snooze kost  € 689,-

De Qwiek.snooze  is te zien in de Slimotheek:

Alle gemeenten bieden de mogelijkheid tot lenen om thuis te proberen.

De Qwiek.snooze  is via internet te koop bij www.qwiek.eu of www.dementie-winkel.nl

Wat vinden
anderen ervan?

Er zijn nog geen reviews voor dit product.