logo-Mijn-Huis-op-Maat

Mijn Huis Op Maat

Mijn Huis Op Maat is een informatief platform over een leven lang veilig en comfortabel wonen.

Mijn Huis Op Maat biedt:

  • Informatie over ouder worden en wonen
    Mijn Huis Op Maat geeft tips over woningverbeteringen, handige producten, regelgeving, geldzaken en inspiratie voor prettig wonen en ouder worden. Alle informatie is overzichtelijk weergegeven en makkelijk uit te printen.
  • De Huistest
    Door het maken van de gratis online Huistest krijgt de bewoner advies over mogelijke verbeterpunten van zijn woning op het gebied van veiligheid, comfort en technologie. Gemeenten, wooncorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties kunnen participeren in Mijn Huis Op Maat en daarmee meer mogelijkheden van de Huistest beschikbaar maken voor hun lokale doelgroep.
  • Zoekmachine met lokale ondernemers
    Ook de installateur, aannemer of bouwmarkt die de producten levert of woningaanpassingen uitvoert, is op mijnhuisopmaat.nl eenvoudig te vinden. Bedrijven zijn in de gemeente waar ze gevestigd zijn gratis zichtbaar en voor een bescheiden vergoeding ook breder vindbaar. Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden, adverteren is niet mogelijk. Het is belangrijk dat er rond het onderwerp ouderen en wonen verbinding ontstaat met het lokale bedrijfsleven. Zij moeten het uiteindelijk doen!

 

Participeren

Gemeenten, corporaties en zorg- en welzijnsorganisaties kunnen op eigen wijze participeren in Mijn Huis Op Maat. Hun bewoners en cliënten krijgen dan de uitgebreide versie van de Huistest aangeboden. Naast de online toegang tot de Huistest, worden lokale vrijwilligers jaarlijks getraind om met de Huistest op huisbezoek te gaan en de vragen samen met de bewoners te beantwoorden. Zo wordt een persoonlijk adviesrapport gemaakt met concrete oplossingen en een kostenindicatie voor de verbeterpunten van de woning.

 

Communicatiepakket

Participanten krijgen toegang tot de communicatieproducten die bij Mijn Huis Op Maat klaarliggen. Verschillende varianten van flyers en folders, posters, promotiekaartjes en themafolders over vergeetachtigheid, thuistechnologie en mobiliteit kunnen gemakkelijk op maat gemaakt worden.

 

Jaarlijkse training/voorlichting

Medewerkers en/of vrijwilligers krijgen een jaarlijkse training om hun kennis op peil te houden en om de energie in de campagne te behouden.

 

 

 

Download onze Mijnhuisopmaat folder

   80-gemeenten Wij zoeken bedrijven die meehelpen de woningen van ouderen te verbeteren, zoals elektriciens

Mijn Huis Op Maat is actief op facebook!