Training en workshops

We geven workshops aan ouderen en vrijwilligers over prettig wonen en ouder worden en over betaalbare oplossingen en slimme techniek voor thuis. Met deelnemers gaan we in gesprek over wat je zelf kunt doen, welke vragen er leven en voor welke dingen je hulp kunt krijgen.

Ook bij gemeenten die participeren in Mijn Huis Op Maat trainen we lokale vrijwilligers. Zij gaan bij bewoners op bezoek om samen de Huistest in te vullen en geven zo concreet advies over mogelijke verbeteringen in hun woning. In de praktijk blijkt dit persoonlijke gesprek heel waardevol: het is fijn wanneer er iemand eens met ‘vreemde ogen’ meekijkt naar de woning en met handige tips komt; het onderwerp ‘Langer Thuis wonen’ wordt tastbaar.

Training eHealth voor professionals

Ook trainen we professionals in de zorgsector; we nemen ze mee in de wereld van veiligheid, wonen en woningaanpassingen en laten zien wat technologie daarin kan betekenen. Zo kunnen zij hun adviserende en signalerende rol uitvoeren. Welke dingen kan ik bij mijn cliënten toepassen? Welk product pas wel, of juist niet bij iemand? Wat vraagt zo’n toepassing van mijn organisatie en wat betekent het voor de inhoud van mijn werk?

Lokaal opererende ondernemers die bij ouderen woningaanpassingen of daaraan gerelateerde werkzaamheden kunnen uitvoeren kunnen een training volgen om de klantgerichtheid naar de steeds groter wordende doelgroep van senioren te vergroten.

Reuring in de zaal

‘Piet en Dries’ zijn onze vaste acteurs die we in workshops en trainingen kunnen inzetten. Dat schudt de boel een beetje op, breekt het ijs, maar brengt ook de pijnpunten helder in beeld. ‘Piet en Dries’ staan garant voor een gezellige middag en een prettige kennismaking met thuistechnologie.

Voor meer mogelijkheden voor een informatieve bijeenkomst of levendige presentatie: kijk bij technologiehuisje en thuistechnologiecafé.

workshop Heerenveen