GeneratieThuis

GeneratieThuis biedt praktische instrumenten voor krachtige ouderen op het gebied van wonen en technologie. Met bijvoorbeeld de SlimoTheek, technologiehuisjes en MijnHuisOpMaat geven we creatief invulling aan beleid ter ondersteuning van zelfstandig wonen en eigen regie van ouderen.

Onze aanpak zoekt de verbinding tussen allereerst ouderen zelf met alle partijen die betrokken zijn bij het ouder worden. Dit zijn niet alleen de woon-, zorg- en welzijnspartijen of de lokale overheid, maar ook lokale ondernemers.

GeneratieThuis is een sociale onderneming. Het maatschappelijk doel is ouderen weloverwogen en op tijd keuzes te kunnen laten maken over hoe en waar zij willen wonen en ouder worden. GeneratieThuis ontwikkelt instrumenten waarmee gemeenten, wooncorporaties en zorgorganisaties ouderen hierin kunnen ondersteunen.

GeneratieThuis is aangesloten bij SocialEnterpriseNL.

Mieke komt uit Friesland en heeft commerciële economie gestudeerd. Ze is een ervaren trainer en projectleider. Communicatie met ouderen over wonen en woningaanpassingen staat al 20 jaar centraal in haar werk. ‘Je werk moet iets teweeg brengen, zichtbaar zijn en betekenis geven.’
Haar droom als sociaal ondernemer: ouderen die verantwoordelijkheid nemen;  zelf, op tijd, nadenken over hoe en waar men oud wil worden. Deze boodschap zal nog veel breder uitgedragen moeten worden want zij behelst in feite een cultuuromslag voor ouderen, professionals en hun organisaties.

linkedin-150x150

Josephine woont in Haarlem en ziet tal van mogelijkheden om met technologie ouderen te ondersteunen. Ze gelooft in makkelijk en bereikbaar, vooral als iedereen roept dat het moeilijk en duur is. Het liefst werkt ze vanuit het perspectief van de burger, huurder of zorgcliënt: de gebruiker dus. De gebruiker bepaalt namelijk of technologie een succes kan zijn zijn of misschien ook niet. Ze is communicatiewetenschapper met een loopbaan bij o.a. het NPOE, TNO en wooncorporatie SOR en een ervaren projectleider.

linkedin-150x150

Mijn Huis Op Maat

 

Mijn Huis Op Maat is een informatief platform over een leven lang veilig en comfortabel wonen.

  • informatie over ouder worden en wonen
  • de Huistest
  • informatie over handige producten voor langer thuis wonen

Gemeenten, wooncorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties kunnen participant worden bij Mijn Huis Op Maat.

logo-Mijn-Huis-op-Maat
Generatiethuis Patroon Huizen

Projectleiding

 

GeneratieThuis is inzetbaar voor projectleiding en programmacoördinatie bij projecten op het gebied van ouderen / wonen / technologie. Ook voor interim functies in  Wonen Zorg Welzijn zijn wij beschikbaar. We hebben ervaring in het schrijven van aanvragen voor stimuleringsregelingen, het opzetten van technologieprojecten, onderzoeksontwerpen, evaluaties en omgevingsscans.

Workshops & Trainingen

 

We geven workshops aan ouderen en vrijwilligers over prettig wonen en ouder worden en over betaalbare oplossingen en slimme techniek en robotica voor thuis. Bij gemeenten die participeren in Mijn Huis Op Maat trainen we lokale vrijwilligers. Ook trainen we professionals in de zorgsector en geven we workshops aan ondernemers;

beeldmerk generatiethuis
technologiehuisje Sneek

Technologiehuisje

 

Thuistechnologie demonstreren dichtbij de doelgroep. Dat werkt volgens ons het beste. Zelf proberen, drukken, kijken of draaien. Dan pas krijgt techniek betekenis en waarde.

Thuistechnologiecafé

 

Technologie is niet heilig, maar vaak wél handig!
Helaas is veel slimme technologie niet bekend bij ouderen. Of men vindt dat het vooral handig is voor de buurman, want die is pas écht oud!
Tijdens ons Thuistechnologiecafé worden vooroordelen over technologie weggenomen.

perzisch kleedje
LiekeVermeulen_ThuisindeWijk_HR_29-01-20_H89A8903 (Large)

SlimoTheek

 

Bij de SlimoTheek leen je slimme technologie die veilig en comfortabel thuis wonen kan ondersteunen. Zo kun je proberen of de technologie bij jouw situatie past en of je er goed mee overweg kunt. Na de uitleenperiode breng je het weer terug naar de SlimoTheek en kun je het product eventueel zelf aanschaffen. GeneratieThuis helpt organisaties en gemeenten om lokaal een SlimoTheek te starten, de communicatie hierover vorm te geven en bij het beheer van de producten.