GeneratieThuis

GeneratieThuis biedt praktische instrumenten voor krachtige ouderen op het gebied van wonen en technologie. Wij geven creatieve invulling aan beleid ter ondersteuning van zelfstandig wonen en eigen regie van ouderen.

 

Onze aanpak zoekt naar de verbinding tussen allereerst ouderen zelf met alle partijen die betrokken zijn bij het ouder worden. Dit zijn wat ons betreft niet alleen de woon-, zorg- en welzijnspartijen of de lokale overheid, maar juist ook lokale ondernemers. De veranderingen in de voorzieningen voor ouderen van nu en in de toekomst maken één ding duidelijk: die verbinding is keihard nodig!

Generatiethuis-Mieke-Josephine

Mieke komt uit Friesland en is al jarenlang ondernemer met Huistest.nl, een platform over wonen en ouder worden. Ze is commercieel geschoold, heeft ervaring in de hulpmiddelensector en wooncorporatiewereld en is een gedreven sociaal ondernemer: je werk moet iets teweeg brengen, zichtbaar zijn en betekenis geven. Haar droom: een lokaal ecosysteem van diensten en oplossingen waar ouderen zelf hun weg in weten te vinden.

linkedin-150x150

Josephine woont in Haarlem en ziet tal van mogelijkheden om met technologie ouderen te ondersteunen. Ze gelooft in makkelijk en bereikbaar, vooral als iedereen roept dat het moeilijk en duur is. Ze is communicatiewetenschapper met een loopbaan bij o.a. het Nederlands Platform Ouderen en Europa, TNO en wooncorporatie SOR en een ervaren projectleider.

linkedin-150x150

Mijn Huis Op Maat

 

Mijn Huis Op Maat is een informatief platform over een leven lang veilig en comfortabel wonen.

  • informatie over ouder worden en wonen
  • de Huistest
  • zoekmachine voor lokale ondernemers

Gemeenten, wooncorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties kunnen participant worden bij Mijn Huis Op Maat.

logo-Mijn-Huis-op-Maat
Generatiethuis Patroon Huizen

Projectleiding

 

GeneratieThuis is inzetbaar voor projectleiding en programmacoördinatie.

Workshops & Trainingen

 

We geven workshops aan ouderen en vrijwilligers over prettig wonen en ouder worden en over betaalbare oplossingen en slimme techniek voor thuis. Bij gemeenten die participeren in Mijn Huis Op Maat trainen we lokale vrijwilligers. Ook trainen we professionals in de zorgsector en geven weworkshops aan ondernemers;

beeldmerk generatiethuis
technologiehuisje Sneek

Technologiehuisje

 

Thuistechnologie demonstreren dichtbij de doelgroep. Dat werkt volgens ons het beste. Zelf proberen, drukken, kijken of draaien. Dan pas krijgt techniek betekenis en waarde.

Thuistechnologiecafé

 

Technologie is niet heilig, maar vaak wél handig!
Helaas is veel slimme technologie niet bekend bij ouderen. Of men vindt dat het vooral handig is voor de buurman, want die is pas écht oud!
Tijdens ons Thuistechnologiecafé worden vooroordelen over technologie weggenomen.

perzisch kleedje
producten slimotheek

SlimoTheek

 

De SlimoTheek is een reizende collectie slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. GeneratieThuis komt langs met een heldere presentatie en een selectie van producten toegesneden op de doelgroep. Deelnemers kunnen alle slimme snufjes op locatie bekijken en uitproberen. Onafhankelijk, zonder verkooppraat.