Personenalarmering voor binnen én buiten

Tijdens de Zorg en ICT beurs in Utrecht toonde het bedrijf Avics hun nieuwe generatie personenalarmering: mobiel, thuis en voor in een gebouw waarbij de gebruiker, familie of zorgorganisatie zelf flexibel de routering van de alarmsituatie kan organiseren.

 

Personenalarmering is in de klassieke setting vrijwel altijd apparatuur die alleen in huis of in een appartement van een (zorg)gebouw werkt. Buiten de woonomgeving bent u genoodzaakt om weer een ander apparaatje mee te nemen. Dat is niet alleen onhandig, maar ook kostenverhogend. Waar het alarm moet uitkomen bij een calamiteit, was bovendien vooraf ingesteld en vaak gekoppeld aan een meldcentrale. Het zelf organiseren van opvolging van de alarmen was lastig. Technische aanleg was een vereiste.

 

De nieuwe GSM halszender brengt in beide situaties nu verandering. Zowel binnen als buiten de woonomgeving draagt u dezelfde halszender en het systeem weet waar u bent. Naast actief alarmeren met spreek-luister kunt u ook gebruikmaken van valdetectie en dwaaldetectie. Bij dwaaldetectie kunt u eenvoudig zelf een zone definiëren waarbuiten u gewaarschuwd wilt worden.

 

Routering van de alarmen kunt u zelf eenvoudig online instellen. Zo kunt u eerst zelf de alarmopvolging organiseren binnen uw eigen netwerk en hoeft u niet direct aangesloten te worden op een meldcentrale. Mocht dit later wel nodig zijn, dan is dit ook online in te stellen.

 

Standaard is deze nieuwe GSM halszender voorzien van batterij bewaking, controle op werking, en mogelijkheid van inductief laden via een laadmatje.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.