logo Gelderse Huistest

www.geldersehuistest.nl is vernieuwd

De Gelderse huistest is sinds maandag 24 maart 2014 vernieuwd. De website, sinds drie jaar actief om Gelderse gemeenten te ondersteunen bij hun beleid voor woningaanpassingen, biedt nu dezelfde mogelijkheden als huistest.nl. Dit betekent dat er meer handige informatie over wonen en ouder worden te vinden is en daarnaast dat ook leveranciers van oplossingen voor meer veiligheid thuis gemakkelijk te vinden zijn.
Inmiddels maken al meer dan 20 Gelderse gemeenten gebruik van de Gelderse huistest en onlangs heeft een aantal nieuwe gemeenten zich aangemeld.

 

Al sinds 2011 werkt huistest.nl samen met de provincie Gelderland aan de Geldersehuistest.nl. Gelderse gemeenten die dit willen kunnen de applicatie in hun lokale beleid inzetten. Zo’n 20 gemeenten zijn actief aan de slag gegaan, vaak in samenwerking met lokale ouderenorganisaties om ouderen in hun gemeenten de test te laten doen en opvolging te geven aan hun persoonlijke woningadvies.

 

De vernieuwde Gelderse huistest legt de verbinding tussen lokale partijen die belang hebben bij het aanpassen van woningen. Bijvoorbeeld: gemeenten, corporaties, zorgverzekeraars, thuiszorg, welzijn, installatiebedrijven, bouwmarkten, bouwers en makelaars. Hiermee kunnen op verantwoorde wijze veranderingen in de WMO vorm gegeven worden. In plaats van te financieren (vergoeden van woningaanpassingen) worden ouderen nu gemotiveerd en gefaciliteerd bij het zelf aanpassen van de woning.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.