Generatiethuis Patroon Huizen 714x475

Onderzoek: er is een informatiegebrek over langer thuis wonen

Ruim 60% van de senioren in Nederland wil beter inzicht in de mogelijkheden en voorzieningen om langer thuis te kunnen wonen. Nog geen 30% weet wat de veranderingen in de wetgeving over langdurige zorg betekenen voor hun eigen thuissituatie. Een kleine 60% is niet optimistisch over de geschiktheid van de huidige woning om er op hogere leeftijd te blijven wonen.

 

Dat blijkt uit onderzoek van ThyssenKrupp Encasa in samenwerking met ANBO, de afdeling Health Evidence van de Radboud Universiteit Nijmegen, Liever Thuis! en Etac. Ruim 11.000 respondenten in de leeftijd van 50 jaar tot 80+ gaven antwoord op vragen over gezondheid, langer thuis wonen, aanpassingen in huis en de bijbehorende budgetten.

 

Meerhttps://www.anbo.nl/belangenbehartiging/wonen-en-mobiliteit/nieuws/informatiegebrek-over-langer-thuis-wonen#.VCLbnZfug-M.twitter

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.