Generatiethuis Patroon Huizen 714x475

Marnix Norder van het aanjaagteam te gast bij de NieuwsBV

Interview met Marnix Norder die als aanjager het team leidt dat in opdracht van minister Blok een overzicht probeert te krijgen van initiatieven die het aanpassen van woningen voor ouderen moeten bevorderen. Daarnaast probeert dit team regionaal oplossingen in kaart te brengen om de dreigende sluiting van verzorgingshuizen op te vangen.

 

Veel ouderen vinden het helemaal niet erg om langer in huis te blijven wonen, ze zijn gehecht aan het stekje waar ze vaak al jaren zitten. “Er moeten alleen een paar kleine aanpassingen worden gedaan in die huizen,” zegt Norder in De Nieuws BV, ”zoals bijvoorbeeld de douche en toilet”. Op die manier kunnen ouderen op een gemakkelijke manier langer thuis blijven wonen. In De Nieuws BV noemt hij nog meer oplossingen:

 

 

Beetje storend dat hij steeds refereert aan het “samen zingen van oude liedjes” alsof dat hetgeen is waar alle ouderen op zitten te wachten…..

 

GeneratieThuis heeft naar minister Blok geschreven om aandacht te vragen voor de initiatieven die wij al nemen in samenwerking met onze partners en participanten van de Huistest. Als bijlage van de brief hebben we hem een prachtig inspiratiehuisje gestuurd om vooral met alle bestaande initiatieven in Nederland aan de slag te gaan (ook met ons dus!).

Het inspiratiehuisje voor Marnix Norder en minister Blok van GeneratieThuis

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.