Mother met haar sensoren bestuurt het huis

eHealth kan je eten

 

Mensen met ernstig trillende handen eten gewoon soep zonder te morsen met een slimme lepel

Tijdens de Expeditie-SlimThuis verrassingslunch was de tafel gedekt met de slimme lepel.Ook de Obli uit de SlimoTheek stond op tafel terwijl Mother een oogje in het zeil hield.

Op 25 september 2015 schoven zo’n 20 genodigden aan bij de Expeditie-SlimThuisverrassingslunch in het Slimste Huis Alkmaar.

Dit laatste bedankje voor de crowdfundingdonateurs was zo’n groot succes dat we het ter plekke hebben benoemd tot een ‘dit houden we er in’ evenement. Want hoe leuk is het om mensen die slimme dingen uitvinden, maken en in de markt zetten in contact te brengen met mensen die die producten gaan gebruiken? Hoe interessant is het te horen wat de gebruikers vinden, willen, zoeken? Hoe er geanimeerde gesprekken ontstaan over bijvoorbeeld privacy.

Privacy?
Jan Olav Smit van ZorgOm vertelde bijvoorbeeld wat je als gezin en mantelzorgers kunt hebben aan een privacy-bewakend familie-community. Wat bleek? Vooral de ‘jongere’ Expeditie-bezoekers (de 35 plussers zeg maar) gewend als zij zijn aan open communities als Facebook, malen niet om privacy. Waar ze dan wel op letten? “Handig om met korte lijnen te kunnen communiceren via zo’n platform. Leuk dat je foto’s kunt delen. Fijn dat het ook als medicijnalarm werkt en vooral nuttig om afspraken in de agenda van je ouder(s) te kunnen zetten.”

Handige eHealth
De ontwikkelaars van de Don’t Forget it zien er trouwens wel brood in om te kijken of en hoe zij hun product met ZorgOm kunnen laten samensmelten. Ook mooi toch, dat leveranciers wiens producten elkaar overlappen in ieder geval na een Expeditie-bijeenkomst met elkaar  in gesprek gaan. En de rest van de bezoekers? Die zien vooral veel voordelen van apparaten als de Obli, een robotstofzuiger, slimme horloges, de slimme lepel en vork, persoonsalarmering en ja ook de Mother met haar sensorcookies zodat je gelijk een medicijnwekker hebt.

Met dank aan Slimste Huis Alkmaar voor de locatie en fantastische samenwerking rond de 25/9 lunch!

Benieuwd naar wat ZorgOm nog meer biedt? Lees er alles over in Zorgmag.nl 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.