Zaanstad heeft rondreizend domoticahuisje

Thuistechnologie onder de aandacht brengen van ouderen gaat niet vanzelf. Alleen de techies onder hen tonen als vanzelfsprekend interesse. Dat snappen wij. Maar het is natuurlijk jammer dat er veel handige en leuke tech-toepassingen zo niet bekend raken bij de oudere doelgroep die er juist haar voordeel mee kan doen. GeneratieThuis probeert daarom technologie te laten zien op plekken waar ouderen sowieso naar toe komen, en en-passant de info over de nieuwste snufjes mee kunnen pikken. Een soort ‘Veronica komt naar je toe deze zomer!’ dus.

 

In opdracht van de gemeente Zaanstad en met ondersteuning van de stadsregio Amsterdam heeft GeneratieThuis, samen met lokale Zaanse ondernemers, een thuistechnologiehuisje gemaakt. Een ‘Hoissie’ heet dat in de Zaanstreek. Weer wat geleerd. En het kleine huisje ernaast heet een ‘Skaithoissie’. Geen verdere details maar….

 

Tijdens de seniorenbeurs in het Zaantheater op 2 oktober 2015 is het voor het eerst opgebouwd, en sindsdien reist het huisje door Zaanstad. GeneratieThuis werkt samen met ‘Dries en Piet’, twee acteurs die een evenement rond het demonstratiehuisje kunnen opluisteren met rake opmerkingen over het gebruik en uitleg geven over de verschillende producten. Leuker kunnen we het niet maken toch?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.