Thuis wonen voor gevorderden

 

Ellen en Hans, zijn in de zeventig. Ze willen weten hoe ze prettig, comfortabel, veilig en gezond op zichzelf kunnen blijven wonen. Nu, maar ook als het later wat minder gaat. Tijdens hun zoektocht leren ze over eHealth en domotica (woonhuisautomatisering). Ze stuiten ze op verschillende slimme oplossingen voor wonen, leven en gezondheid en vinden antwoorden op vragen als:

  • Hoe kan techniek ons helpen comfortabel, veilig en zelfstandig te blijven wonen?
  • Hoe zorg ik dat ik mijzelf goed kan blijven redden ondanks mijn chronische ziekte?
  • Welke ‘slimme’ (hulp)middelen zijn er eigenlijk? Hoe werken ze? Waar koop ik ze?

Tijdens de GeneratieThuis workshops reist u als het ware mee met Ellen en Hans. Wij organiseren deze laagdrempelige bijeenkomsten bij u in de buurt of op uw werkplek. Informatie, uitleg en advies over eHealth, Domotica en andere slimme hulpmiddelen die het leven veraangenamen en vergemakkelijken.
In de met ons meereizende SlimoTheek kunt u die slimme apparaten, producten maar ook online platforms en apps met eigen ogen zien en  uitproberen. En natuurlijk komen ook vragen over de installatie, de kosten en ethische dilemma’s aan bod.

We organiseren ook workshops voor professionals in wonen, zorg en welzijn.  Geïnteresseerd in een presentatie over een bepaald thema of voor een specifieke doelgroep? Mail ons uw naam, organisatie en wensen toe en wij nemen contact met u op.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.