Familie Heikamp nam een blijverslening

(bericht van SVn) In Veenendaal is een van de eerste Blijversleningen verstrekt aan de familie Heikamp. Het NOS Journaal en wethouder Marieke Overduin namen een kijkje.

SVn introduceerde de Blijverslening in november 2015. De lening is ontwikkeld op verzoek van gemeenten, provincies en het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen. Gemeenten of provincies bieden de Blijverslening aan, zodat mensen hun woning klaar kunnen maken voor de toekomst. Hiermee stimuleren zij ouderen om op een veilige manier zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Hans en Margaret Heikamp gebruiken de Blijverslening om hun woning aan te passen. Zo kunnen zij veilig en comfortabel in hun woning blijven wonen. Wethouder Marieke Overduin en het NOS journaal namen een kijkje in de woning en spraken de familie Heijkamp.

Badkamer wordt helemaal aangepast

Margaret Heikamp krijgt een kunstheup. Om in de eigen woning te kunnen blijven zijn er aanpassingen nodig. Deze aanpassingen kosten bij elkaar zo’n 10.000 euro. Zo wordt de badkamer helemaal aangepast en worden er beugels geplaatst. Bij de bank kon de familie niet terecht, maar door de Blijverslening kunnen ze nu toch de verbouwing betalen.

‘Gemeenten moeten hem wel aanbieden’

ANBO, de belangenorganisatie voor senioren, is zeer te spreken over de Blijverslening. “Voor senioren die hun woning willen aanpassen om langer zelfstandig te blijven wonen biedt deze lening in veel gevallen een oplossing”, zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. “Maar dan moeten gemeenten hem wel aan gaan bieden.”

Blijverslening al in elf gemeenten beschikbaar

Inmiddels zijn er zo’n 100 gemeenten enthousiast over de Blijverslening en bezig met hun interne besluitvormingstraject. De Blijverslening is beschikbaar in de gemeenten: Renkum, Hoogeveen, Veenendaal, Goeree-Overflakkee, Goes, Berkelland, Delfzijl, Nieuwegein, Vlagtwedde, Ooststellingerwerf, Sliedrecht en binnenkort in Gilzen-en-Rijen en Middelburg.

Uitzending gemist?

Kijk het NOS Journaal (vanaf 11.48 minuten) terug . In het radioprogramma Nieuws en Co (vanaf 18.00 uur) vertelt SVn-directeur Jan Willem van Beek meer over de Blijverslening.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.