slimme thermostaat

Slimme thermostaat?

 

Slimme thermostaten in huis regelen de temperatuur in huis én in de afzonderlijke ruimtes of kamers. Hoe dat werkt? Ze sturen op afstand de slimme radiatorknoppen aan. Of dat nu vanaf een muurscherm is of uw smartphone, net zo makkelijk.

Wilt u de woonkamer lekker op 20 graden maar de slaapkamer fris en koel op bijvoorbeeld 16-17 graden? Geen probleem, de nieuwe generatie slimme thermostaten zorgt ervoor als hij daartoe opdracht heeft gekregen van u, de bewoner, via het  besturingspaneel (tablet). Voordeel is ook dat de nieuwste slimme thermostaten deel uit kunnen maken van een  ‘connected system’.

Dat betekent dat ze verbonden kunnen worden met andere apparaten. Aan sensoren bijvoorbeeld waarmee u de verlichting vanzelf (dat wil zeggen draad-en schakelaarloos op vooraf bepaalde tijden of op afstand bestuurd) aan en uit kan zetten. Of aan camera’s die het huis en tuin behoeden tegen insluipers. Verbindt het met  de oven zodat die alvast de ovenschaal verwarmt op het moment dat u  onderweg bent naar huis.

In onderstaand filmpje van Bright wordt uit de doeken gedaan hoe zo’n slimme thermostaat, in dit geval die van Netatmo werkt. Het mooie is dat zo’ n thermostaat ongeveer 160€ kost, helpt zuiniger te stoken en dus energie te besparen en …u zit niet vast aan een abonnement voor het connected system. Dat vinden ze hij Netatmo namelijk gewoon bij de service horen.
 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.