opavandongen.nl

Lekker blijven computeren

 

Is je hele huis slim ingericht, heb je vrije tijd genoeg maar weet je niet meer goed hoe te computeren. Met OpavanDongen.nl is er nu een toegankelijk, zeer overzichtelijke, mooie en makkelijk te bedienen website.

opavandongen.nl met kleurenHet besturingssysteem achter de website is vergelijkbaar met Windows of Apple. Maar dan zeer vereenvoudigd. Alles wat de gebruiker kan afleiden is weggelaten. “Het is belangrijk dat mensen met dementie steeds maar één keuze voorgelegd krijgen. Als ik een YouTube-filmpje kijk, heb ik wel vijftig gebruikersmogelijkheden. Mijn brein kan al die informatie verwerken. Mijn opa kon dat niet meer. In OpaVanDongen ziet hij maar één keuze, aldus de jeugdige bouwer van deze site.

Kleuren maken de navigatie nog makkelijker. Achter elke kleur zit een programma: Cabaret, Herinneringen, Natuur, Radio, Filmpjes, Muziek etc. En met één eenvoudige knop kan de gebruiker terug naar zijn vertrouwde startscherm. En ja, OpaVanDongen kan ook op een tablet gezet worden.

Lees hier hoe de 17 jarige Vic Luijkx voor zijn opa en andere mensen met beginnende dementie of Alzheimer een eenvoudig, toegankelijk en vooral makkelijk te bedienen computersysteem bedacht: OpavanDongen.nl

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.