heupairbag

Wolk ‘airbag’ voorkomt gebroken heup

Uw heupen redden is zijn missie. Dit streven bracht Filippo van Hellenberg Hubar tot de Wolk of de wolkairbag.

 

De Wolk is een airbag verstopt in een riem die u om het middel, onder uw kleding, draagt. De drie sensoren in de riem houden uw bewegingen bij en blazen, zodra ze ‘merken’ dat u struikelt of valt een kussen op. Dit kussen vangt de klap op uw heup op, waardoor die niet breekt. Om te voorkomen dat u terug stuitert loopt de airbag langzaam leeg.

 

Wie de Wolk airbag-riem draagt is minder bang om te vallen want de heupairbag zorgt voor een zachte landing. Om te voorkomen dat u’s nachts als u naar de wc moeten uw heup breekt doordat u valt of struikelt, kunt u de airbag omhouden.

En, de Wolk is slim want hij kan een alarm uitsturen als u bent gevallen. Dat doet hij via de Wolkapp op uw smartphone (die u dus wel bij u in de buurt moet hebben).

 

Het streven van de makers is het aantal heupfracturen drastisch te doen afnemen. Jaarlijks breken nu meer dan 16.000 ouderen in Nederland een heup. Eén op de vier overlijdt binnen een jaar.

Mensen die uit balans raken, struikelen of bijna vallen worden vaak onzeker. Dat vergroot het risico op struikelen of vallen waardoor de kans groot is dat u dan liever thuisblijft terwijl in beweging blijven juist zo belangrijk is.

 

De Wolk kost € 549,00 incl. BTW en is verkrijgbaar in de maten S: 90 tot 105 cm
M: 100 tot 115 cm en L: 110 tot 125 cm

Zie ook www.wolkairbag.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.