Komp

Beeldschermcommunicatie met maar één knop

Een computer met maar één knop: AAN of UIT. Speciaal ontwikkeld voor senioren die geen nieuwe digitale vaardigheden willen of kunnen aanleren. Wie wil dat niet? Met de KOMP kan de senior  makkelijk videogesprekken voeren met familieleden en berichtjes of foto’s ontvangen. 

 

De makers van deze nieuwe eenvoudig te bedienen computer hebben aan alles gedacht. Zo heeft deze nieuwe computer geen touchscreen omdat die voor sommige ouderen moeilijk te bedienen is. Niet alleen het ‘swipen’ kan lastig zijn maar een ouder wordende, droge huid heeft vaak geen grip op een touchscreen. 

Daarnaast is het scherm 17 inch groot en verslaat daarmee alle bestaande tablets. Dus geen getuur meer op een te klein scherm. De bediening met maar 1 knop kan niet eenvoudiger. Het is niet nodig om wachtwoorden en gebruikersnamen te installeren en te onthouden. Om te voorkomen dat foto’s, berichten en andere informatie eindeloos bewaard blijven, hebben gebruiker en familieleden zelf de sleutel tot hun privacy in handen.  Ze bepalen zelf hoe lang de foto’s bewaard worden en videogesprekken en berichten worden niet opgenomen.

 

Hoe werkt de KOMP?

Het is heel eenvoudig: KOMP staat bij de oudere thuis. Kinderen, kleinkinderen of anderen met wie graag contact gelegd wordt hebben een KOMP-app op hun smartphone. Via deze app kunnen ze berichten of foto’s sturen en een (video)gesprek voeren. De app vormt een sociaal platform voor de familie. Zodra één van de familieleden belt (vanuit binnen- of buitenland) klinkt een ringtoon op de KOMP en verschijnt er een teller in beeld met de foto van degene die inbelt. De teller biedt tijd om, als het even niet uitkomt, het gesprek te annuleren door de knop uit te draaien. Na tien seconden wordt het contact gelegd en springt het videogesprek aan.

De aan/uit-knop bedient ook het volume. Het scherm is een speciaal hoog contrast 17 inch scherm waar op ook zeer slechtzienden beter kunnen kijken.

 

Kopen?

KOMP kost € 990,- (incl. BTW). De app is gratis te downloaden. Ga naar de website van No Isolation voor meer informatie.

Foto: Estera Kluczenko

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.