veiligheid in huis

10 tips voor meer veiligheid in huis

Hoe zorgt u er voor dat uw veilige gevoel thuis geen schijnveiligheid is? Naast comfortabele woningaanpassingen die in dit bericht worden besproken, zijn er andere handigheidjes die het thuis veiliger maken. Met de volgende 10 tips kunt u zelf snel aan de slag.
 

De digitale deurspion

Met een digitale deurspion ziet u precies wie er voor de deur staat wanneer er wordt aangebeld. Zo doet u nooit meer de deur open door onbekende mensen! Gebruik de deurspion altijd in combinatie met een goede stevige kierstandhouder en een goede buitenlamp.
 

Een handige kierstandhouder

Soms is het slim om de voordeur niet meteen helemaal openen, omdat u bijvoorbeeld niemand verwacht en niet zeker weet wie er voor de deur staat. Wanneer er iemand aanbelt kunt u de deur openen, op een kier vastzetten en kijken wie er voor de deur staat, zonder dat u de deur helemaal open doet. Zo kan ongewenst bezoek niet zomaar binnen komen. Een kierstandhouder is steviger en dus veiliger dan een deurketting.
 

Kerntrekbeveiliging

Deurbeslag met een kerntrekbeveiliging voorkomt dat een inbreker binnenkomt door de cilinder van uw slot eruit te trekken. Kerntrekbeveiliging maakt het niet meer mogelijk om met een schroef en een eenvoudig apparaatje uw slot te vernielen. Deze methode is geliefd bij inbrekers want het maakt geen lawaai en is snel. Vraag ernaar bij uw slotenmaker.
 

Postopvangbak direct achter de brievenbus

Een dikke stapel post achter de voordeur wanneer u niet thuis bent: voor inbrekers een signaal dat er niemand in huis is. Met een postopvangbak wordt de post in een bak of zak opgevangen. U monteert deze direct achter de brievenbus. U hoeft de post op deze manier niet meer van de grond te rapen en er ligt geen stapel post meer achter de deur!
 

Een slimme rookmelder

Voor brandveiligheid kunt u slimme rookmelders aanschaffen. Deze rookmelders zijn met elkaar en het WiFi netwerk verbonden. Bij rook gaan alle gekoppelde rookmelders in huis af en wordt er een bericht gestuurd naar bijvoorbeeld de smartphone van de buren of familie.
Zorg er voor dat er op elke verdieping minimaal een gekoppelde rookmelder is.
 

Gebruik kookbeveiliging tijdens het koken

Ook in de keuken zijn er verschillende technische oplossingen voor meer veiligheid. Wanneer er bijna brand ontstaat in de keuken (door bijvoorbeeld een vlam in de pan, of aanbranden doordat het gas vergeten wordt) zorgt de kookbeveiliger ervoor dat de gastoevoer of de elektriciteit op dat moment wordt afgesloten. Dit gaat door middel van een aangepaste rookmelder of hittemelder. Bij loos alarm kan de melder gereset worden en zal het fornuis weer normaal werken.
 

Nachtverlichting met bewegingssensor

Voldoende licht is belangrijk, vooral ‘s nachts. Nachtverlichting met een bewegingssensor verlicht de vloer wanneer u langsloopt. Zo ziet u precies waar u loopt en struikelt u niet over drempels, richeltjes of spullen die op de vloer liggen. Dit soort nachtverlichting is er ook in combinatie met een rookmelder: dan slaat u meteen twee veiligheidsvliegen in een klap.
Wat ook belangrijk is, is verlichting bij de trap, bij de treden en bij de leuning. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld plaklampjes op batterijen met een bewegingssensor gebruiken.
 

Houvast in de badkamer

Een mooie handgreep in uw badkamer geeft iedereen steun tijdens het verplaatsen in de badkamer en bij het afdrogen. U zult het zien, als hij er hangt gaat u hem gebruiken! Gewoon gemakkelijk. Handgrepen zijn er ook in combinatie met de doucheglijstang voor de douche, dan heeft u 2 in 1!
 

Antislipstickers in douche en bad

Antislip matjes met zuignappen onderop hebben een nadeel: door aanhechtend vuil blijven ze niet altijd goed vastliggen. Een beter alternatief zijn antislipstickers die u in de badkuip of op de douchevloer plakt: hiermee houdt u altijd voldoende grip.
 

Trapspilbeugel

Een trapspilbeugel? Daar hebben veel mensen nog nooit van gehoord. Maar dit is een eenvoudig en voordelig handigheidje waarmee u gemakkelijk ook aan de smalle kant van een draaitrap houvast geeft. U koopt het kant en klaar voor zowel een linksdraaiende als een rechtsdraaiende trap.
 
Met deze tips past u gemakkelijk uw woning aan. Heeft u meer informatie of tips op maat nodig? Doe de Huistest op Mijn Huis Op Maat of neem contact op met Mieke of Josephine van GeneratieThuis.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.